June 16, 2014

Finalisti

INSTITUȚII PARTENERE

 • Administrația Prezidențială
 • Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
 • Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
 • Ministerul Educației Naționale
 • Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
 • Ministerul pentru Societatea Informațională
 • Ministerul Tineretului și Sportului
 • Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității
 • Institutul European din România
 • Centrul Europe Direct București
 • Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni
 • Departamentul Politici pentru relația cu românii de pretutindeni

ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ

AP - Petruta TatulescuPetruţa TĂTULESCU a absolvit cu succes doctoratul în literatura comparată la Universitatea din Heidelberg (Germania), una dintre cele mai vechi și ilustre universități din lume, înființată în anul 1386 și permanent în topul 50 mondial. Anterior a obținut o diplomă în Managementul Strategic de la Open Universities of Australia și un M.A. (Magistra Artium) în Germană și Engleză de la Universitatea din Heidelberg. Petruţa și-a dezvoltat atât o cariera academică – a fost Assistant Professor de Germană la Trinity College Dublin (Irlanda) – , cât și una diplomatică în calitate de Observer la Națiunile Unite în Geneva (Elveția) si una economica în Business Development, Partner Management, Sales, Marketing și Comunicare la câteva firme din Fortune 500 și la câteva start-up-uri. Petruţa este fluentă în Română, Germană, Engleză, Italiană și Franceză, a publicat extensiv ca jurnalistă, articole academice și ficțiune și a lucrat ca moderatoare. De când a plecat din Romania în 1997 și-a finanțat activitățile întotdeauna singură. Se bucură să își aducă contribuția la succesul proiectului Hai Acasă! prin stagiul său la Cancelaria Prezidențială.

AP - Eugeniu HanEugeniu HAN este student la Școala de Administrație Publică Harris a Universității din Chicago, care se remarcă prin folosirea metodelor de analiză cantitativă și de modelare a politicilor publice sub auspiciul teoriei piețelor libere a Școlii Economice din Chicago. Eugeniu este cercetător asistent la Institutul Paulson, unde studiază dinamica și distribuția investițiilor chineze în SUA. Are un interes deosebit pentru strategie internațională și economie politică, interes manifestat prin stagii la Delegația Uniunii Europene în China, Pavilionul României la Shanghai WorldExpo 2010 și cercetare la Institutul Chinez de Știință și Tehnologie (Universitatea Tsinghua). Eugeniu a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București cu specializarea chineză/rusă după care a urmat cursurile de masterat în administrație publică (MPA) la Universitatea Tsinghua din Beijing.

AP - Bogdan BrebeanuBogdan BREBEANU este doctorand în politică la University of Exeter (Marea Britanie), unde redactează o teză despre reforma sectorului de securitate și procesul de reintegrare a foștilor combatanți. A absolvit un program de masterat – cu distincție – în studii islamice și asupra Orientului Mijlociu în cadrul aceleiași universități, unde a beneficiat de prestigiosul grant HRH Al-Waleed Al Saud, ce i-a permis să desfășoare o cercetare de teren în Orientul Mijlociu. Totodată, Bogdan este absolvent de drept, are o experienţă profesională în domeniul juridic dobândită în România și un interes de termen lung pentru dreptul internaţional umanitar. Pe lângă pasiunea sa pentru relații internaționale și drept, Bogdan a cultivat un interes special pentru limba arabă, pe care a aprofundat-o în decursul călătoriilor, studiilor și activităților de cercetare desfășurate în Maroc, Siria și Iordania. Astfel, pe lângă fluența în limba engleză, el stăpânește foarte bine limba arabă și limba franceză.

AP - Andrei ConstantinAndrei CONSTANTIN este în prezent în curs de finalizare a Licenței cu numărul 2 în Drept la BPP University din Manchester (Marea Britanie). În 2009, a obținut prima sa Licenţă în Politică și Relații Internaționale la Manchester University, care este clasată pe locul 33 în clasamentul QS World University Rankings. În timpul petrecut la universitate, a luat de asemenea parte la mai multe conferințe și simulări internaționale, cum ar fi: World Model United Nations în Singapore, Model NATO Youth Summit în Bruxelles și la Model European Union în Strasbourg și Viena. Recent, a fost Preşedinte în Consiliul Uniunii Europene în timpul simulării Model EU 2014 din Zagreb. Andrei este foarte interesat de studiul Politicii și al Afacerilor Europene, iar lucrările sale au fost publicate online. El a avut, de asemenea, oportunitatea de a lucra împreună cu un Membru al Parlamentului din Marea Britanie.

AP - Dan AnghelacheDan ANGHELACHE este student în anul al III-lea la University of Southampton (Marea Britanie) și a finalizat anul doi de studiu clasându-se al doilea pe facultate în ordinea punctajelor obținute la examene. Deosebit de interesat de dreptul comercial încă din primul an de facultate, Dan a participat la concursul de negociere organizat de Kaplan, unde a obținut locul trei în anul său. În vara anului doi, Dan și-a consolidat experiența academică obținând colaborări în Londra la firme de avocatura specializate în comerț international. Pe parcursul facultății a fost implicat în diverse activități extra-curriculare, fiind judecător în cadrul concursului de procese simulate, al celui de negociere organizat în cadrul facultății, cât și Președinte al Societății Studenților Români de la University of Southampton.

AP - Stefana CovalciucȘtefana COVALCIUC a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor din cadrul University of Bath, universitate care deține locul 2 în Marea Britanie în domeniul managementului și al afacerilor. Ea își va continua studiile cu un master în management și guvernanța organizațiilor la London School of Economics and Political Science (Marea Britanie). Ștefana a avut ocazia de a lucra și de a studia pe trei continente, căpătând o experiență globală. Totodată, ea deține cunoștințe avansate de limbă engleză și spaniolă, dar și cunoștințe medii de limbă germană. A îmbinat interesul pentru mediul de afaceri cu pasiunea pentru politica internațională, desfășurând un internship la HSBC (cea mai mare bancă din Europa în ceea ce privește capitalizarea) în Londra și unul la Misiunea Permanentă a României la ONU în New York.  De asemenea, a participat într-un schimb de experiență în Hong Kong. Ștefana a primit premiul de onoare pentru implicarea în diferite activități extra-curriculare, reprezentând Universitatea Bath la diferite conferințe internaționale de tip Model United Nations, dar și organizând evenimente cu scop caritabil. Dorinta de a explora economia și finanțele la nivel global a stimulat-o să urmeze școli de vara la Harvard University și Jacobs University. A fost nominalizată printre ultimii zece finaliști din peste 600 de candidaturi din Marea Britanie pentru Premiul pentru Studentul Anului oferit de Ernst and Young.

AP - Andrei StanAndrei Ioan STAN a absolvit University of Sheffield (Marea Britanie) cu 1st class Bachelor of Arts Honours în Politică Internațională și Studii de Securitate. Concomitent cu studiile de licență, a ocupat poziții precum cea de asistent de cercetare în cadrul Departamentului de Politică și cea de reprezentant al studenților. În prezent, el urmează un Master of Science cu specializare în Politici Publice Europene la University College London (Marea Britanie). Andrei este activ implicat în societatea civilă românească din țară – canalizându-și energia către inițiative capabile să aducă schimbări benefice în România – dar și în societatea civilă românească din diaspora, unde coordonează proiecte și activități de consolidare a comunității studențești și a relației acesteia cu societatea britanică. Experiența sa profesională din anii precedenți include stagii de practică în sectorul public, cel non-guvernamental, respectiv cel privat. Printre acestea se numără internshipuri la Ambasada României la Londra, la Fundația Freedom House România, la biroul euro-parlamentarului Monica Macovei și la Unicredit Țiriac Bank. În toate aceste activități, Andrei s-a remarcat prin calitățile sale în materie de leadership, project-management și relații publice. Pe termen lung, Andrei aspiră la o carieră publică în domeniul relației trans-atlantice și a integrării europene. Interesele sale academice și profesionale imediate cuprind arii de activitate precum public affairs și lobbying și converg către politicile europene, îndeosebi cea energetică, respectiv cea externă și de securitate.

AP - Simina-Ioana StoicescuSimina-Ioana STOICESCU este studentă la Universitatea din Strasbourg, universitate recent câștigătoare a unui premiu Nobel. Simina urmează programul masteral Plurilingvism european și interculturalitate, ce pune accent pe relațiile culturale și sociale ale fenomenului de migrație. A lucrat în domeniul diplomatic pentru Institutul European din România și pentru Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei, având ocazia să ia parte la evenimente de rang înalt și să interacționeze cu miniștri, ambasadori sau oameni politici. Lucrările sale academice privind analiza discursului pe teme de securitate sau integrare europeană, o recomandă, alături de experiența profesională, pentru o activitate în domeniul comunicării la nivel național și internațional.

AP - Lucian CirlanLucian CÎRLAN este în prezent doctorand la Ecole Pratique des Hautes Etudes-Sorbonne și la Université de Lausanne în domeniul Sociologiei religiilor. A finalizat studiile de licență în teologie ortodoxă și în domeniul relațiilor internaționale. Este de asemenea absolvent al unui Master în teologie protestantă și în studii religioase la Université de Strasbourg. Are un interes deosebit pentru dialogul intercultural și interreligios, manifestat prin participarea la diferite conferințe, proiecte și dezbateri privind integrarea fenomenului religios în relația cu organizațiile internaționale (Consiliul Europei, Parlamentul European, CEDO, ONU, World Council of Churches). În paralel cu studiile universitare din România, Franța și Elveția, a desfășurat o bogată activitate de voluntariat, fiind implicat în proiecte cu caracter cultural și educațional, dar și de reprezentare a studenților. Pasionat de educația non-formală, a facilitat diferite sesiuni de public speaking, leadership și cultură organizațională, obținând și un certificat de formator autorizat. Este în prezent membru al organizației Geneva International Model United Nations și lucrează în cadrul World Student Christian Federation. Lucian are bune calități de leadership, comunicare interpersonală si lucru în echipă.

AP - Vlad RomanVlad-Dan ROMAN a absolvit cum laude un program masteral în EU Business Law din cadrul Lund University (Suedia), care este cea mai bine clasată instituție de învățământ superior la nivel de programe de drept din Scandinavia). În paralel, Dan a urmat un program de masterat în Global Political Studies and International Relations la Malmo University. Din octombrie 2014, va fi stagiar la Comisia Europeana pentru o perioadă de 5 luni. Pe ansamblu, Dan este preocupat de perspective holistice; de exemplu, modul în care voințele politice supranaționale capătă contur juridic cu impact direct în cotidianul social al tuturor comunităților. Deși o foarte mare parte din baza sa educațională este juridică, Dan caută o înțelegere a lucrurilor dincolo de abordări strict textuale. [Dan s-a retras de pe poziția de internship din motive academice & profesionale]

AP - Cristian LeataCristian LEAȚĂ este absolvent cu onoruri de primă clasă al University of Glasgow (Marea Britanie), specializarea Economie și Politică, și urmează să înceapă din toamnă un program de masterat în Politici de Dezvoltare la University of Oxford. Cristian și-a demonstrat convingerea pentru protejarea intereselor studenților și elevilor, activând încă din timpul liceului ca Vice-Președinte al Consiliului Național al Elevilor, și apoi la Glasgow ca șef de curs și Președinte al societății de studenți români. De asemenea, este un pasionat al conferințelor Model United Nations, simulări ale ONU, la care a activat în diverse funcții începând cu 2008, obținând distincții din partea University of Oxford și University of Leuven. Cristian a fost și ambasador al University of Glasgow, continuându-și studiile pentru un an la University of Hong Kong. De asemenea, a mai participat la stagii de practică în cadrul Ministerului de Economie, BCR și Foreign Policy Magazine. [Cristian s-a retras din poziția de internship obținută din motive ce ‘in de agenda academică & profesională.]

AP - Tudor OpreaTudor OPREA a absolvit recent un masterat în Sănătate Publică la Umea University (Suedia), teza sa examinând ratele de afecțiuni cardiovasculare și a factorilor de risc cardiovascular în orașul Brașov. Este pasionat de sisteme de sănătate, guvernare eficientă, politică internațională și dezvoltare durabilă în toate sectoarele de activitate. Ca fost președinte al Programului de masterat și al Consiliului Studențesc de la aceeași facultate, precum și în calitate de ambasador al sănătății în cadrul Departamentului de Sănătate de la York University (Canada), Tudor a învățat importanța leadershipului participativ în soluționarea eficace a problemelor. Prin astfel activități și prin practica acumulată în domeniul vânzărilor și al organizării de evenimente sociale, Tudor și-a dezvoltat abilitățile de comunicare și capacitatea de a lucra în echipe diverse din punct de vedere cultural, fiind fluent în română și engleză.

Mai sus

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE

MADR - Ioana Liane GeorgescuIoana Liane GEORGESCU este absolventa unui master în Dezvoltare Internațională, la Institut d’Études Politiques de Paris, Franța. A finalizat studiile de licență în domeniul economiei la Mount Holyoke College (Statele Unite ale Americii) și este în prezent studentă în anul trei la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București . În cadru studiilor de masterat, Ioana a participat la realizarea unei cercetări despre guvernanţa mondială în domeniul securității alimentare la nivelul Comitetului Mondial al Securității Alimentare din cadrul Food and Agriculture Organization (FAO). Cercetarea a fost publicată în Colecția de Documente de lucru a Institutului de Dezvoltare Durabilă şi Relații Internaționale din Paris. Ioana se bucură și experiență de lucru în cadrul unor instituții internaționale precum Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene și Organizația Internațională pentru Migrație. În domeniul securității alimentare, a desfășurat un internship în Niamey (Niger) prin ONG-ul internațional Oxfam, specializat în intervenții umanitare în situații de criză alimentară. În urma acestui internship a redactat un articol intitulat „Acțiunea colectivă în favoarea unui sistem de producție alimentară echitabil”, prezentat în cadrul conferinței Agriculture for Life, organizată de USAMV București.  

MADR - Alina CioataAlina CIOATĂ este în prezent masterandă a Academiei de Studii Economie din București în cadrul Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului. Pe durata studiilor, Alina a beneficiat de o mobilitate Erasmus la Universitatea Slovacă de Agricultură, unde a dobândit o expertiză mai largă în ceea ce privește agricultura europeană și politicile agricole, expunerea internațională ajutând-o să înțeleagă mai bine diversitatea spațiului european. Pe durata mobilității, Alina s-a implicat în activități extra-curriculare, iar acest lucru i-a oferit titlul de ”Studentul cu numărul 3 milioane” din România, titlu acordat de Comisia Europeană și Erasmus Student Network unui singur student din fiecare țară pentru dedicarea de care a dat dovadă.

MADR - Alexandru FoteaAlexandru FOTEA urmează un program de master în Managementul ecosistemelor forestiere la Facultatea de Silvicultură și Exploatări forestiere din Brașov. De-a lungul perioadei de studiu, a acumulat experiență lucrând în perioada vacanțelor la diferite firme private cu activitate în domeniul silvic românesc, cât și la Romsilva. În cursul programului de masterat, a studiat două semestre la Universitatea Goerg-August din Goettingen (Germania). În cadrul primului semestru de studiu la această universitate, a fost implicat în proiectul Extragerea și cuantificarea miceliului extern al micorizelor. Totodată, a fost implicat în proiectul de cercetare Biodiversity Exploratories, fiind selectat pentru coordonarea echipei de colectare a probelor în zona forestieră, finanțat de German Science Fundation.

Mai sus

MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE

MDRAP - Iulia-Georgiana AgacheIulia-Georgiana AGACHE este proaspăt absolventă a programului de masterat în Supply Chain Management la Universitatea din Groningen (Olanda). A dobândit experiență profesională într-o companie multinațională foarte apreciată din domeniul IT, în cadrul căreia a fost implicată în diverse activități de coordonare. Iulia are un interes deosebit pentru proiectele de dezvoltare sustenabilă a societății. Înclinația spre latura umanitară este susținută de implicarea activă în proiecte de voluntariat, pe care a valorificat-o în pregătirea lucrării de dizertație pe tema coordonării logistice a organizațiilor umanitare în situații de dezastre naturale.

MDRAP - Daniela Rozalia BarbDaniela-Rozalia BARB urmează în prezent programul de master Studii Europene Comparate din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara. Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, a urmat cursurile Universității Nice Sophia Antipolis (Franța), specializarea Guvernanță și Finanțarea Dezvoltării. Și-a dezvoltat abilitățile profesionale și personale prin efectuarea unui stagiu de cercetare la Institut du Droit de la Paix et du Développement Nice (Franța) pe tema Politicii externe a Uniunii Europene în materie de cooperare pentru dezvoltare. A participat la diverse vizite de studiu la Bruxelles și București, workshop-uri și activități de voluntariat la Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare. Este posesoarea unor premii și mențiuni obținute la Olimpiada de Istorie (faza națională), la concursuri internaționale și interjudețene și la sesiuni de comunicări științifice în limba franceză.

Mai sus

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE

MEN - Adelina Ionelia BadescuAdelina Ionelia BĂDESCU a manifestat încă de timpuriu un interes deosebit pentru domeniul educațional, fiind absolventă a Liceului Pedagogic din Drobeta Turnu-Severin, specializarea educatoare-învățătoare. Perseverența și pasiunea pentru materiile de specialitate au condus-o spre obținerea unor rezultate academice demne de remarcat: premii la fazele naționale și județene ale Olimpiadelor de Pedagogie, de Matematică, precum și de Limba și literatura română. Parcursului academic în domeniul educațional i se alătură experiența didactică de 3 ani ca educatoare titulară la o grădiniță de stat din Timișoara. Studiile de licență le-a urmat la Universitatea de Vest din Timișoara, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, unde a dobândit cunoștințe și competențe specifice mediului politic și diplomatic. În prezent, este în curs de absolvire a programului de master Studii de Dezvoltare Internațională. Ultimul an de masterat l-a desfășurat în Franța, la Université de Nice „Sophia Antipolis”, fiind beneficiară a unei burse de studii Erasmus. În paralel cu programul academic, Adelina a derulat stagii de practică la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și în cadrul Centrului de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare Timișoara, activând ca facilitator de dezvoltare locală. Experiența sa internațională cuprinde și desfășurarea unui stagiu de cercetare la Institut du Droit de la Paix et du Développement Nice (Franța), precum și recenta participare în cadrul unui program internațional de youth exchange derulat în Armenia.

Mai sus

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECȚIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE

MMFPSPV - Radu TriculescuRadu-Mihai TRICULESCU este absolvent al unui Master în Relații Internaționale la Florida State University (Statele Unite ale Americii). Și-a finalizat studiile de licență în domeniul științelor politice cu distincția Magna Cum Laude în cadrul aceleiași universități, iar în prezent este student la nivel de master în cadrul programului Erasmus Mundus în Migrație Internațională și Coeziune Socială, care se desfășoară pe parcursul a doi ani în trei universități europene.  A participat la proiectul Global Peace Exchange (GPE) – Florida State University U în Rwanda, unde a elaborat un plan de monitorizare a proiectelor sociale, implementate de GPE pentru ONG-ul CHF International. În acest timp, și-a dezvoltat abilități precum comunicarea interculturală, evaluarea de proiecte, cercetarea pe criterii socioeconomice etc. De asemenea, în timpul facultății, a participat la numeroase conferințe prestigioase, cum este International Studies Associoation-South Conference, în Atlanta, Georgia. După terminarea celui de-al doilea master, își dorește să revină în România pentru a putea aplica cunoștințele dobândite de-a lungul anilor în vederea îmbunătățirii situației actuale a țării.

MMFPSPV - Elena Alexandra CucuElena Alexandra CUCU urmează în prezent cursurile unui master M1 în cadrul Université Paris 8 din Franța, în domeniul Dreptului comparat al familiei, după ce în 2010 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Pe parcursul anilor 2011-2012, a absolvit de asemenea, două programe de master în Științe penale și Dreptul Uniunii Europene tot în cadrul Universității din București. De-a lungul timpului, a efectuat diferite stagii de practică în cabinete de avocatură și judecătorii din București. Are experiență profesională într-o firmă de avocatură și într-o firmă de telecomunicații europene RCS-RDS. A participat la diferite conferințe și proiecte culturale în domeniul juridic și economic.

MMFPSPV - Alina BOACAAlina Ruxandra BOACĂ a absolvit recent Relații Internationale și Politică cu onoruri la University of Kent (Marea Britanie). Are un interes deosebit pentru Drepturile Omului și proiectele de promovare a acestora, luând parte la diferite inițiative organizate de Amnesty International. Are cunoștințe avansate de limba engleză, franceză și spaniolă. A făcut parte din comitetul național AIESEC în Franța, cea mai are organizație condusa de studenți din lume, prezentă în 124 de țări și având peste 90.000 de membrii. În prezent, Alina efectuează un stagiu de practică în resurse umane la TATA Consultancy Services în India.

Mai sus

MINISTERUL PENTRU SOCIETATEA INFORMAȚIONALĂ

MSI - Cristina MihailescuCristina MIHĂILESCU a absolvit recent facultatea de Inteligență artificială și Informatică la University of Edinburgh (Marea Britanie), universitate constant cotată ca una dintre cele mai bune 20 universități din lume. În lucrarea de licență, Cristina a analizat și descris, în contextul actual al sistemelor inteligente de învățare, un sistem construit personal. Acesta este menit să ajute studenții care învață să rezolve recurențe în cadrul Analizei Algoritmilor, înlocuind parte din activitatea unui profesor de seminar. A lucrat pentru o scurtă perioadă ca intervievator pentru The Times Final Year Student Survey 2014, ceea ce a ajutat-o să își testeze și dezvolte abilitățile de comunicare și limbă engleză. Acțiunile de voluntariat sunt mereu parte din viața sa, ultima fiind participarea la o cursă către Berlin pentru a susține și promova fundația pentru cercetarea celulelor stem în Marea Britanie. În domeniul informatic, interesele sale se îndreaptă în special către Bioinformatică, Științe Cognitive și Logică.

MSI - Cristian Antonio PuricicaCristian-Antonio PURICICĂ este absolvent al Liceului Teoretic Ovidius Constanța  și student în anul III la Aarhus Business Academy (Danemarca), unde urmează programul de licență în IT – Web Development. Are un interes deosebit pentru tot ce înseamnă tehnologie, domeniu în care este într-o continuă informare și dezvoltare. Are experiență profesională într-o companie IT, acolo unde a efectuat un stagiu de practică. Cristian a participat în 2012 la INNO Event, un concept 100% scandinav în care studenții din diferite domenii lucrează împreună pentru a găsi soluții tehnologice la diferite probleme cotidiene.

Mai sus

MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI

MTS - Paul Silaghi 2Paul SILAGHI a încheiat de curând un schimb inter-universitar de succes, susținut pe durata unui an academic la Université Nice Sophia Antipolis din Franța, unde a avut posibilitatea de a studia un program de Management în sport și turism la nivel de masterat. Pasionat de sport și dezvoltare personală, a participat ca membru activ în asociația Initiative STAPS, care promovează sportul în rândul copiilor și studenților și a contribuit ca voluntar la desfășurarea celebrului maraton Nice-Cannes, care adună, an de an, peste 10.000 de alergători. De asemenea, a fost singurul român participant la proba de alergare 10km dintr-o altă competiție de anvergură de pe Coasta de Azur: Monaco Run. Mereu interesat de acumularea de noi cunoștințe, a luat parte la un proiect european Youth in Action, desfășurat în Armenia, care a abordat subiectul educației non-formale. Datorită mediului multicultural în care a fost expus pe durata ultimilor ani, a deprins remarcabile abilități lingvistice și de adaptare.

MTS - Stefan FerenczȘtefan FERENCZ a absolvit recent Management Sportiv la Bournemouth University (Marea Britanie), dizertația sa având ca temă utilizarea marketingului relațional în cadrul organizațiilor sportive guvernamentale. Interesul său pentru acest domeniu profesional s-a dezvoltat treptat prin participarea sa la seminarii și conferințe organizate de Asociația Europeană pentru Management Sportiv (Istanbul 2013 și Köln 2014). Ștefan a derulat activități de voluntariat în cadrul unor evenimente sportive de mare amploare, precum Campionatul European de Fotbal UEFA 2012 (de la Varșovia). El a participat și într-un proiect de consultanță sportivă pentru Federația Engleză de Fotbal pe Plajă, fiind responsabil cu introducerea conceptului de „corporate social responsibility” în strategia de marketing a Federației. De asemenea, pe durata studiilor, Ștefan a efectuat un stagiu de practică la Consiliul Local din South Somerset, lucrând ca asistent în marketing și dezvoltarea sportului. Recent, a primit o bursă din partea Bournemouth University și Santander Bank pentru efectuarea unui internship de 3 luni la Federația Engleză de Fotbal pe Plajă, unde va ajuta la promovarea sportului în regiunile cu potențial de dezvoltare din Anglia.

MTS - Andrei DincaAndrei DINCĂ este în prezent student în anul al treilea la University of Durham (Marea Britanie), Departamentul de Geografie – al doilea cel mai bine clasat departament de acest fel din U.K. și al patrulea din lume. Interesul pentru temele legate de tineret și sport are la bază o serie îndelungată de activități extra-curriculare, derulate încă din perioada liceului, când Andrei s-a ocupat de organizarea campionatelor de fotbal din Colegiul Național Sf. Sava, coordonând activitatea comisiei de sport a Consiliului Elevilor. Activitatea curentă de studiu este dublată de participarea la conferințe organizate de University of East London (UEL) pe teme de dezvoltare internațională, la care Andrei a prezentat proiecte de cercetare legate de imaginea României în Marea Britanie, cu accent pe comunitatea studenților români din UK. De asemenea, Andrei și-a redactat lucrarea de dizertație pe o temă legată de multiculturalism, concentrându-se printre altele pe modul în care studenții români percep și construiesc acest fenomen. Nu în ultimul rând, pasiunea pentru sport își are rădăcinile în copilărie, când Andrei a luat primele lecții de tenis. Acum este continuată și în cadrul Universității Durham, unde Andrei este vice-căpitanul clubului de tenis al colegiului său – St. Cuthbert’s Society – cu care a reușit pentru prima dată după 20 de ani să ajungă printre cele mai bune 4 echipe ale Universității.

MTS - Dragos UrecheDragoș URECHE a absolvit cursurile Facultății de Construcții din cadrul University of Sheffield (Marea Britanie), universitate care se află pe locul 60  în lume în domeniul ingineriei de construcții. Este pasionat de sport, fiind în momentul de față jucătorul echipei de fotbal în sală Sheffield FC din Marea Britanie. Dragos este și un promotor al sportului în calitatea sa de event manager al unui festival de sport în Galați, Street GALFEST, care promovează mai multe sporturi, printre care : fotbal, baschet, atletism, volei  și sporturi urbane.  Are o experiență de 5 ani în organizare de evenimente sportive și este de părere că sportul ar trebui să fie o condiție sine qua non în dezvoltarea oricărui individ. A fost implicat în realizarea mai multor proiecte pe plan sportiv  în cadrul universității. Pe parcursul celor patru ani petrecuți la Universitatea din Marea Britanie, Dragoș a mai ocupat funcția de secretar și consilier sportiv în cadrul Societății Studenților Români de la University of Sheffield.

MTS - Iustin MaziluIustin MAZILU este student în anul al III-lea la University of Sunderland, unde studiază Managementul Evenimentelor. Este membru fondator al echipei YouthBank București. Printre evenimentele organizate de el și de colegii lui se numără și un concert de muzică clasică susținut de Alexandru Tomescu la Palatul Ghika și un concert rock, la care au participat Taxi și Trupa Veche. Iustin este interesat foarte mult și de dezvoltarea spiritului de antreprenoriat și al simțului civic al tinerilor și crede că aceștia au mult potențial pentru a face comunitatea în care trăiesc un loc mai bun.

MTS - Sinziana OncioiuSînziana ONCIOIU este studentă la Karolinska Institutet (Suedia), unde urmează programul de masterat în „Sănătate Publică” cu specializare în Epidemiologie. Timp de doi ani a fost reprezentatul oficial în România al European Pharmaceutical Students’ Association, asociație pentru care a inițiat și coordonat un proiect de colaborare cu o companie de marketing farmacetuic. A participat la numeroase conferințe internaționale ale organizațiilor profesionale din domeniul farmaceutic. Lucrarea sa de licență – în care a studiat rolul farmacistului în corectarea erorilor de prescriere – a fost prezentată la conferința anuală a Drug Information Association. Prin aceste activități și-a dezvoltat abilitățile de comunicare și mediere și capacitatea de analiză și sinteză.

Mai sus

CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂȚII

CNSAS - Andrei MacsutAndrei MACSUT a absolvit un masterat în Economie, Stat și Societate la University College din Londra și la Charles University din Praga. În prezent, Andrei este vice-președinte și membru fondator al Asociaţiei GoFar – un ONG care vizează stimularea coeziunii sociale și a angajamentului civic. Cu o experiență de consultant parlamentar și de intern pentru Freedom House România, a efectuat o serie de cercetări în domeniul angajamentului civic în România și în cel al relațiilor dintre cetățeni și instituțiile publice. Interesul său este să dobândească o înțelegere cât mai bună a societății românești pentru a contribui la dezvoltarea acesteia pe termen lung.

CNSAS - Narcisa DidoacaNarcisa DIDOACĂ a absolvit recent studiile de licență la Facultatea de Filozofie din cadrul Universității Paris-Sorbonne, una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Este pasionată de istorie și filozofie politică, fiind interesată să urmeze o carieră în cercetare. A asistat la numeroase conferințe de filozofie politică, istorie și societate, organizate în mediul universitar parizian : Ecole Normale Supérieure, Collège de France, Sciences Po, Paris-Sorbonne. Are experiență profesională în domeniul reprezentat de editurile de carte de artă contemporană și design, cum este BookStorming din Paris, unde s-a ocupat de documentarea pentru comenzile de carte și unde a interacționat cu autori, profesori și artiști. De asemenea, este pasionată de limbile străine rare, de culturile și civilizațiile orientale, motiv pentru care a studiat timp de doi ani limba chineză la Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale de la Paris. 

CNSAS - Madalina BaciuMădălina BACIU este absolventă a Facultății de Filosofie din cadrul Universității București, unde a urmat și un program de master în domeniul dezvoltării internaționale și sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe. În sfera relațiilor internaționale, a absolvit cursuri postuniversitare la Institutul de Studii Diplomatice și Institutul Diplomatic Român, în domeniile Securitate Energetică, Politică Externă și Diplomație. Atât în timpul cursurilor de licență cât și după absolvire, a participat la numeroase conferințe și activități extra-curiculare. Debutul cercetărilor sale cu privire la trecutul recent al României a avut loc la Școala de vară „Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței” de la Sighetul Marmației. În perioada 2010-2011, a absolvit cursul organizat de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, intitulat „Metodologia Cercetării Comunismului în România”. Ulterior, alături de colegi din cadrul Facultății de Filosofie, a înființat Asociația „Liberpedia”, organizație non-profit ce are ca obiectiv atragerea tinerilor în exercițiul dialogului social cu privire la regimul comunist și implicațiile lui până în prezent.

CNSAS - Georgiana NicolaeGeorgiana NICOLAE este studentă la University of Exeter, care se află printre primele zece universități din Marea Britanie. Georgiana studiază Istorie și Relații Internaționale. Are un interes deosebit pentru studiul impactului istoriei recente asupra vieții și culturii politice, precum și pentru studiul istoriei femeilor în Europa de Est, în special a contribuției lor la funcționarea aparatelor represive comuniste. A participat la numeroase concursuri și proiecte, inclusiv de istorie orală, desfășurat în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai. Și-a dezvoltat abilitățile de comunicare și de muncă în echipă în cadrul a numeroase activități de voluntariat, printre care și Crucea Roșie și InterAct București. De curând, a participat într-un proiect al University of Exeter numit Grand Challenges: Earth Tomorrow, unde, împreună cu alți studenți, a lucrat la un proiect de cercetare, menit să studieze atitudinile tinerilor cu privire la problemele de mediu și să aducă aceste probleme în primul plan al conștiinței publice.

CNSAS - Elena Ruxandra SeniucElena Ruxandra SENIUC este în prezent studentă în primul an la facultatea de Criminologie la Durham University (Marea Britanie), universitate aflată pe o poziție de top în clasamentul general britanic. Ruxandra are un interes deosebit pentru istorie, cazuri judiciare și politică internațională, acest lucru manifestându-se prin participarea sa la evenimentele oferite de United Nations, TED sau SHAPED Programme în cadrul Hatfield College, dar și la asistarea unor cazuri juridice în sălile de judecată din cadrul Curții Regale Britanice (Crown Court). A participat la concursul național de istorie „Memoria Holocaustului” și la numeroase concursuri de limbă engleză. Este membră a Applied Social Sciences Society și deține poziția de secretară în cadrul Societății Studenților Români, Durham University. A participat la două ediții a programului internațional GROW și ca voluntar în tabăra din Taize (Franța). Printre cunoștințele sale lingvistice se numără limba engleză, spaniolă, germană și ucraineană (nivel de bază).

IEH - Delia RadovanDelia RADOVAN este absolventă a unui Master în Drept la Universitat Autònoma de Barcelona (Spania), considerată una dintre cele mai bune instituții de învățământ și de cercetare la nivel național și de la nivelul UE. Delia a derulat și un program Erasmus la Universitat de Girona (Spania). Cu experiența din domeniul juridic, Delia a realizat un intership în cadrul principalului Centru Penitenciar din Barcelona. Atracția pentru C.N.S.A.S. vine din formarea sa în domeniul Dreptului și din pasiunea sa pentru istorie (a participat la olimpiade de istorie în perioada liceului). Având ca hobby-uri limbile străine și politica, Delia a luat parte la mai multe conferințe naționale și internaționale atât în timpul facultății cât și în timpul Master-ului din Barcelona, prezentând lucrări personale pe teme juridice. Momentan face parte dintr-un grup de cercetare ce ține de Universitat Autònoma de Barcelona și care vizează domeniul politico-legal la nivelul țărilor UE.

Mai sus

INSTITUTUL EUROPEAN DIN ROMÂNIA

IER - Francesca AbalaseiFrancesca ABĂLAȘEI este studentă la University of Greenwich, Facultatea de Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor. Pasionată de coordonarea și organizarea de evenimente și proiecte, Francesca fost Președinta Consiliului Elevilor și este actualmente coordonatoare de evenimente în cadrul Women‘s Hub – Women in leadership. Interesată de politica internațională, a participat la conferința Model United Nations și European Youth Parliament, ambele cuprinzând dezbateri pe teme recente. De asemenea, a participat la numeroase conferințe organizate de Universitate, de HSBC, de AdobTrust, fiind mereu o studentă activă și dornică de dezvoltare personală. Francesca este de asemenea o voluntară activă în cadrul ONG-ului englez Barnardo’s.

IER - Oana Georgiana DumitrescuOana DUMITRESCU este studentă la University of Southampton, Marea Britanie, specializarea Limbi Străine și Studii Europene Contemporane. Întreaga activitate extra-curriculară se desfășoară în jurul interesului său deosebit pentru identitatea și valorile europene, mai ales în ceea ce privește aportul adus de tineri și de programele de schimb academic și profesional de pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, a desfășurat activități de secretariat pentru Erasmus Society Southampton, a activat ca delegat pentru Erasmus Student Network UK la Annual General Meeting Milan și a fost aleasă ca Vice-președinte pentru International Committee for Education în cadrul Erasmus Student Network. Oana urmează să studieze pentru un semestru în anul următor în Germania, la Universitatea din Potsdam și va efectua un stagiu la Ambasada României la Berlin. Pe baza acestei experiențe, Oana își va redacta disertația pe tema integrării imigranților est-europeni în societatea germană în concordanță cu directivele europene în materie.

IER - Diana-Paula GherasimDiana-Paula GHERASIM este studentă în anul I la Sciences Po Paris, Campus Europe Centrale et Orientale, iar în cursul acestui an a devenit membră a comunității de excelență Sciences Po Paris – Cercle de l’Union Interalliée în urma câștigării unuia dintre premiile Aulagnon-Bettan din anul universitar 2013-2014, oferit pentru rezultate academice deosebite și pentru implicarea în domeniul social. Parcursul său academic este marcat de numeroase premii obținute la olimpiade și concursuri de limbi străine la care a participat, dar și de finalizarea ciclului preuniversitar cu nota maximă la examenul de bacalaureat. În domeniul profesional, Diana colaborează cu Institutul Cultural Român din Paris pentru a promova imaginea României în spațiul francez și european. Activitățile extra-curriculare sunt o parte importantă a personalității sale. Participarea sa la conferințele de tip Model United Nations și titlul de «Best delegate» în cadrul conferinței DIMUN sunt dovada unui interes particular pentru sfera diplomației și a politicii, în timp ce activitățile de voluntariat la nivel local (în Asociația Dijonnaise Elan Démain) și național (la Crucea Roșie) susțin o puternică determinare de a inova și corecta realitatea socială.

Ioana - Raluca Iordache - IERIoana-Raluca IORDACHE finalizează anul acesta un program de master desfășurat în cadrul a două universități: primul an la University College London, iar al doilea la Universitatea Carolina din Praga. Studiile sale se concentrează pe regiunea Europei Centrale și de Est, cu toate transformările politice și economice care s-a petrecut înainte și după 1990. Ioana avut șansa de a fi unul din cei 8 candidați care au primit o bursa Erasmus Mundus pentru acest program . Ioana desfășurat și un internship la Centrul Educațional al Comisiei Fulbright din București. Pe durata studiilor de master din Londra, a participat la numeroase conferințe pe teme sociale și politice, care vizau regiunea Europei Centrale și de Est, precum și la câteva evenimente ale Amnesty International pe teme de discriminare și conflicte militare. De asemenea, Ioana a desfășurat un stagiu de voluntariat de 6 luni în Spania, lucrând cu persoane nevăzătoare.

IER - Larissa LuicaLarissa LUICĂ a absolvit în 2013 un doctorat în Literatură Franceză, Francofonă și Comparată la Université Bordeaux Montaigne (Franța), unde a urmat în paralel un program de licență în Informare și Comunicare. Și-a început studiile universitare la Universitatea din Craiova, specializarea Limba și Literatura Franceză – Limba și Literatura Germană. Larissa este pasionată de limba și de cultura franceză, de comunicarea culturală, dar și de problematica traducerii și terminologiei juridice, domeniu în care a absolvit și un master la Universitatea din Craiova. Tema disertației ei a fost legată de problemele terminologice și de traducere cauzate de diferențele culturale în traducerile juridice. De-a lungul timpului s-a implicat în mai multe proiecte de voluntariat, atât în România cât și în Franța, în special în domeniul promovării educației și culturii.

IER - Adina PetrescuAdina PETRESCU a absolvit recent studiile de licență în domeniul Media și Comunicare la University of Greenwich (Marea Britanie). A făcut parte atât din echipa de ambasadori, cât și din echipa Biroului International al universității, participând la diverse evenimente și târguri educaționale din Marea Britanie și din Europa. A susținut prezentări pe diverse teme la nivel european, având experiență în promovarea de evenimente și publicitate prin diverse canale media. În prezent, întreprinde un stagiu de practică la Directoratul General de Interpretare din cadrul Comisiei Europene la Bruxelles, unde activează și ca membru în Subcomitetul de Activități Profesionale al Stagiarilor.

IER - Consuela ParvescuConsuela PÂRVESCU a absolvit Liceul de Arte „Ionel Perlea” (Slobozia), iar în prezent este studentă la London School of Economics and Political Science (LSE, Marea Britanie). Are un interes deosebit pentru dreptul European și Drepturile Omului, motiv pentru care a activat ca voluntar în cadrul Societății de Drept de la LSE, organizând și efectuând prezentări menite să încurajeze elevii de liceu și gimnaziu de la licee din zone dezavantajate din Londra să urmeze studii universitare. Consuela este mentor al programului Pathways to Law, coordonat de organizația Sutton Trust (care susține accesul elevilor neprivilegiați la profesia legală), precum și student mentor pentru studenții de la LSE din anul I. Recent, Consuela a fost liderul Brigăzii pentru Drepturile Omului a Uniunii Studenților de la LSE, sub coordonarea Global Brigades. În colaborare cu studenți de la University of Cambridge, University of California, Santa Barbara, University of California, Davis, New York University și Hofstra Law School, Consuela a oferit consiliere în cadrul clinicilor legale („legal clinics”) în 24 de cazuri și a organizat ateliere de lucru pe tema drepturilor omului atât pentru adulții, cât și pentru copiii din zona Yaviza, Panama.

IER - Elena Alexandra RaduElena Alexandra RADU studiază Drept Internațional și European în primul an la Universitatea din Groningen (Olanda). Una dintre ariile legale de care este interesată este Dreptul Penal, motiv pentru care derulat un internship în cadrul organizației ”Inițiativa din Europa Estică și Centrală pentru Dreptul Internațional Penal și Drepturile Omului”, care are ca scop eliminarea și prevenirea încălcării drepturilor omului în diferite zone vulnerabile. În același timp, Elena este implicată activ în ELSA (European Law Students’ Association) în departamentul Activități Academice, precum și ca membru în consiliul de conducere a asociației locale NEXUS pentru studenții în Drept. Datorită experienței acumulate de-a lungul timpului, precum și ca urmare a participării la training-uri de vorbit în public sau networking, Elena a dobândit abilități foarte bune de comunicare și de lucru în echipă într-un mediu cultural divers.

IER - Luiza SaftaLuiza SAFTA este studentă în anul 3 la University of Derby, unde a obținut până acum rezultate academice excelente. Ȋn cadrul Universităţii, Luiza este Consilier de Studii și Ambasador pentru Facultatea de Drept. De asemenea, este activă în comunitate ca voluntar al Biroului Consiliere pentru Cetățeni, serviciu care oferă consultanță juridică publicului. Este implicată și în alte proiecte de voluntariat, inclusiv în Serviciul de Căutări Persoane din cadrul Crucii Roșii. Este membru activ al Asociației Europene a Studenților în Drept și face parte din comitetul Societății pentru Studenți Internaționali Derby. Vorbește engleză de nivel nativ și este  cunoscătoare de franceză și spaniolă. Printre hobby-urile sale se numără pianul, pe care l-a studiat timp de 8 ani.

IER - Diana-Nicoleta TataruDiana–Nicoleta TĂTARU este în prezent studentă în anul II la Université de Strasbourg, unde urmează un program cu dublă specializare în matematică și economie, propus de Faculté des Sciences Economiques et de Gestion de Strasbourg (FSEG) și UFR de Mathématique et d’Informatique. Pe parcursul experienței universitare de până acum, Diana s-a remarcat în mediul academic prin rezultatele obținute, fiind șefă de promoție la sfârșitul fiecărui an. Interesul deosebit pentru macroeconomie, spiritul analitic și modul de a pune în aplicare cunoștințele sale de matematică i-au înlesnit înțelegerea privind diferite modele economice și au ajutat-o la găsirea unor soluții inovatoare în diversele proiecte propuse. A participat la numeroase conferințe pe teme economice în Franța și nu numai, luând parte la organizarea unora dintre acestea. De asemenea, Diana este implicată și în activități de voluntariat, care vizează comunitatea de români din Strasbourg, în cadrul ADERS (Asociația de Români din Strasbourg).

IER - Nicol VintilescuNicol VINTILESCU este studentă a facultății Erasmus Universiteit Rotterdam, instituție de prestigiu în educația universitară și de cercetare din Olanda. Programul internațional de licență pe care îl urmează se află în domeniul Comunicării și Media. În ultimul an de facultate, Nicol va studia pe durata semestrului de toamnă la Universita della Svizzera Italiana (Elveția). Interesul pentru științele comunicării l-a dezvoltat încă din timpul liceului, ca elevă a Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București, unde a obținut rezultate remarcabile inclusiv la examenul de bacalaureat (9,96/10). În afara studiilor, Nicol s-a implicat și continuă să se implice în activități de voluntariat atât în Rotterdam, cât și în țară, la UNICEF STU Rotterdam, la Festivalul Internațional de Film din Rotterdam ori Rotterdam Marathon.

IER - Adrian VodislavAdrian VODISLAV a absolvit cu onoruri facultatea William and Mary din Virginia (Statele Unite ale Americii), unde a studiat Finanțe și Științe Politice. Ca student, Adrian a obținut numeroase premii și distincții academice, precum Provost Award și ITA Scholar-Athlete. Pe parcursul celor patru ani de facultate, Adrian a fost implicat și în diferite activități extracurriculare: a fost membru al ISAB (International Student Advisory Council) timp de trei ani, precum și membru al SAAC (Student-Athlete Advisory Council). În vara anului 2012 Adrian a participat la un stagiu de practică, organizat de Ambasada României din Washington D.C., unde a avut onoarea de a reprezenta România la diferite evenimente diplomatice. În prezent, Adrian lucrează ca și analist financiar la CrossCountry Consulting, o companie de consultanță financiară din Washington D.C. 

Mai sus

CENTRUL EUROPE DIRECT BUCUREȘTI

CEDB - Loredana CobzariuLoredana COBZARIU este în prezent în al doilea an de master în System Dynamics la University of Bergen (Norvegia) și în primul an de master în Public Administration la aceeași universitate. Loredana a obținut anterior și o bursă ERASMUS la această instituție și finanțarea unui semestru prin Granturile SEE puse la dispoziție de trei țări, Norvegia, Liechtenstein, Islanda. Actualmente, Loredana îmbină activitatea universitară cu cea de voluntariat, activând, printre altele, și în cadrul ROTARACT Bergen. A participat, printre altele, la evenimente internaționale precum Convenția EUCO Roma (Rotaract Roma) și Conferința de la Oslo privind Politica de apărare a României după Summit-ul NATO din Chicago. Recent, Loredana a obținut locul al II-lea la concursul de proiecte Start-up Week- end Bergen, beneficiind de o serie de cursuri de mentorat în scopul dezvoltării business-ului pe care l-a propus în cadrul competiției.

CEDB - Alexandra Irina PinzariuAlexandra Irina PÎNZARIU studiază Relații Internaționale la University of Nottingham (Marea Britanie),  iar printre pasiunile sale se numără: călătoriile, arta frumosului și implicarea activă în organizații de tineret. Alexandra îndrăgește activitățile cu caracter benevol, de aceea pe parcursul anilor a avut activități de voluntariat în cadrul unor organizații precum ITMR, Club LMT, Passe-Partout D.P, Fundația Renașterea. În prezent, este voluntară în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Alexandra a mai efectuat stagii de practică în instituții publice, precum Ambasada Marii Britanii la București sau Ministerul Afacerilor Externe. Alexandra se remarcă prin abilități de comunicare eficientă, leadership și project management. Pe termen scurt, Alexandra dorește să urmeze un program de Master  în Spania sau Olanda cu specializare în Diplomație culturală și organizații internaționale, iar pe termen lung, aspiră la o carieră diplomatică în domeniul structurii și mecanismelor instituțiilor  mondiale precum ONU, NATO etc. Printre interesele sale se numără implicarea activă  în procesul de reabilitare a imaginii României  de mâine și  căutarea de noi activități și provocări personale și profesionale. Are cunoștințe avansate de limbă engleză și spaniolă precum și un nivel intermediar de limbă franceză.

CEDB - Cristina PricopCristina Ioana PRICOP este studentă în anul al treilea la Facultatea de Politică și Studii Internaționale din cadrul University of Warwick (Marea Britanie). Ȋncă din perioada liceului, Cristina a manifestat un interes deosebit pentru istorie şi politică, precum și pentru afaceri europene prin participarea sa la olimpiade naționale și la proiectul Euroscola. Prin intermediul activităților extra-curriculare desfășurate în timpul facultății – dintre care se remarcă organizarea a două conferințe internaționale cu peste 200 de participanți – Cristina a dezvoltat abilități de comunicare, de muncă în echipă, de organizare, precum și capacitatea de a lucra sub presiune.

Mai sus

INSTITUTUL „EUDOXIU HURMUZACHI” PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI 

Spre deosebire de acordul inițial (de a supune competiției o singură poziție de internship), IEH a acceptat la finalul etapei de evaluare și selecție toate candidaturile primite pentru această instituție.

IEH - Anamaria BENGULESCUAnamaria BENGULESCU a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, secţia Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi a obţinut o bursă ERASMUS pentru un semestru la University of the West of Scotland (Scoţia) în timpul masterului de Dezvoltare Internaţională. Experienţa din străinătate a făcut-o să înţeleagă sociologia ca pe un domeniu pe care îl putea îmbrăţişa cu uşurinţă. Importanţa fenomenelor sociale a constituit o sursă de inspiraţie pentru lucrarea ei de disertaţie, care tratează aspectele problematice, determinate de cauzele şi efectele tendinţelor migratorii ale populaţiei, cu studiul de caz despre relaţia de frontieră Mexic-SUA. Anamaria a obținut burse de studiu şi rezultate deosebite în timpul studiilor academice (nota de absolvire a ciclului masteral fiind 9,83). În prezent, Anamaria activează printr-o colaborare voluntară în cadrul unei asociaţii locale pentru combaterea excluziunii sociale a grupurilor defavorizate social (SCOP – Societatea pentru Copii şi Părinţi), unde a absolvit cu succes un curs de antreprenoriat desfășurat pe module tematice. Anamaria este pasionată de arta de a trăi, scrie articole şi versuri, are un spirit auto-critic și analitic excepțional, iubește să călătorească și să interacționeze cu oameni de diferite etnii, sprijină inițiativele creative ale tinerilor pe piața muncii și manifestă deschidere totală către crearea unui mediu social armonios, care să permită activarea şi dezvoltarea calităților native ale indivizilor.

IEH - Teodora TeodorescuTeodora TEODORESCU este momentan studentă în anul II la University of Aberdeen, singura facultate din Europa care îi permite să studieze Relații Internaționale și Antropologie, ca dublă specializare. Recent a fost aleasă reprezentantă a celor peste 150.000 de studenți europeni în cadrul NUS (Uniunea Studenţilor din Marea Britanie), unde participă constant la dezbateri și întruniri cu oficialii englezi. În cadrul asociaţiei studenţilor, este reprezentanta studenţilor internaţionali, unde militează pentru drepturile şi libertăţile acestora. Anul trecut a făcut parte din grupul fondator al Societății Studenților Români din Aberdeen, unde până recent a deținut și funcția de președinte. Pe lângă activitatea academică de excepție, a desfășurat activități profesionale în cadrul departamentului de comunicare și PR al unei societăți de consultanță fiscală și al uneia de design vestimentar. Deține numeroase colaborări în proiecte internaționale, unde s-a remarcat prin creativitate și spirit antreprenorial. Momentan, Teodora este mentor în cadrul proiectului Junior Development Labs, care include studenți români din diaspora și elevi de liceu pentru a-i determina pe cei din urmă să plece la studii în străinătate. ​​​

IEH - Andreea Madalina GALINAndreea Mădălina GALIN a absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava în 2013, obținând rezultate remarcabile la examenul de bacalaureat (9.96). În prezent, Andreea este studentă la Durham University (Marea Britanie), unde urmează cursuri la departamentul de Geografie (departament clasat pe locul patru în lume). Își dorește să construiască din pasiunea pentru geografie o viitoare carieră și să contribuie la revigorarea cercetării românești în acest domeniu. Este interesată în special de problema schimbărilor climatice și de modul în care acțiunile antropice ar putea periclita dezvoltarea durabilă a societății. Pe toată durata studiilor, Mădălina s-a implicat în diverse activități extra-curriculare, participând la școli de vară precum Grow Summer School (organizată de AIESEC) și Junior Summer University (organizată de Universitatea Babeș-Bolyai). De asemenea, a participat la proiecte de voluntariat pe teme de mediu precum Let’s do it, România! și Green Committee, ce adoptă strategii de ecologizare în cadrul campusului universitar și derulează campanii de conștientizare privind problemele de mediu. În prezent, este trezorier al Societății Românilor din Durham și lucrează ca voluntar la biblioteca colegiului.

Mai sus

DEPARTAMENTUL POLITICI PENTRU RELAȚIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI

DPRP a reanalizat toate candidaturile primite din partea LSRS pentru această instituție, iar câștigătorul desemnat este Romeo-Radu DAMIAN.

DPRP - Romeo DamianRomeo-Radu DAMIAN este masterand la Birkbeck College, University of London (Marea Britanie), în departamentul de psihologie ocupațională, specializarea comportament organizațional. Acest departament este primul de acest fel din UK și este dedicat analizei rolului pe care îl joacă psihologia în câmpul muncii. Psiholog, filosof, producător radio (Universitatea Babeș Bolyai Radio), scriitor („Metamorfoze Continue”), eseist (publicații locale), autor de diverse studii (psihologie, jurnalism, business, filosofie), lucrări științifice („Manifesto Against Identitary Pathological Conformism”, „A Study on The Level of Training Evaluation That Takes Place in Organizations”), recenzii, interviuri și reportaje jurnalistice, Romeo reprezintă o voce activă în spațiul educațional internațional prin participarea sa ca vorbitor la conferințe, simpozioane și seminarii tematice în aria psihologiei, filosofiei și a științelor sociale (Serbia, Kosovo, UK, Macedonia, Irlanda, Romania). Promotor al gândirii critice, susținător și fondator a numeroase platforme ce sprijină dezvoltarea personală, Romeo este și reprezentantul studenților de la specializarea comportament organizațional în Consiliul Director al Birkbeck College. Autor a două produse multimedia, adresate studiului și analizei conștiinței („Interferente Spirituale”, „Renaissance of Consciousness”), Romeo a acceptat cu mândrie să facă parte din programul SMART Internships 2014 la Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Mai sus